BIOGRAFIE

ellyElly Overberg werkt als beeldend kunstenaar, vormgever en illustrator. Ze is geboren in Oldenzaal en komt uit een kunstzinnige familie.

Haar opa was kunstschilder en fotograaf. Haar vader Theo Overberg, een voor Oldenzaal niet onbekende goud en zilversmid. Veel nakomelingen zijn ook weer een creatieve richting uitgegaan, zoals fotograaf, beeldhouwer, schilder, edelsmid, industrieel ontwerper, meubelmaker etc.

Elly was als kind al gefascineerd door het schilderen van haar opa. Van hem kreeg ze haar eerste verf en penselen. Ze studeerde af aan de AKI, de academie voor kunst en industrie te Enschede en aan de Hogeschool voor de Kunsten, HKA, te Arnhem, waar zij een leerling werd van de bekende illustrator Bert Bouman.

Tegenwoordig is de basis van haar werk een mengeling van realiteit, fictie en emotie. Zoeken naar vernieuwing  in gedachten en beeld zijn voor haar van essentieel belang.
* Als beeldend kunstenaar exposeerde zij in diverse steden in Nederland en in Duitsland.
* Als illustrator werkt zij voor diverse uitgeverijen, ontwerpbureaus en particulieren.
* Als vormgever ontwierp zij meubels, affiches, logo’s etc.

Daarnaast neemt Elly deel aan diverse Land Art activiteiten en schrijft zij zich, samen met een andere kunstenaar, regelmatig in voor kunstprojecten van diverse gemeenten.

Elly Overberg is lid van Kijk op Kunst Borculo.